Uudisvoog:

Tagasi

Miks on äri kasvamisel struktureeritud värbamine esmatähtis ehk kuidas võõrutada end Excelist

Allikas: Äri-IT Kevad 2024

Autor: Merilin Aug, BCS Itera talendijuht

 

2023. aasta tõi BCS Itera tööperre juurde 17 inimest. See on päris suur kasv – ligikaudu viiendik, mis tähendas ühtlasi, et värbamisülesandeid jagus kõigile ärijuhtidele ja teistele tuge pakkuvatele tiimiliikmetele tavapärasest rohkem.

 

Miks on äri kasvamisel struktureeritud värbamine esmatähtis ehk kuidas võõrutada end Excelist

Meie nutikas värbamislahendus, mille esimesed katsejänesed olime ise, aitab nüüd muuta värbamisprotsessi märksa täiuslikumaks, aga mitte ainult. See aitab korraldada palju paremini kogu töösuhte elukaart.

2023. aasta esimesel poolel kasutasime värbamistarkvarana vana head Exceli tabelit, mis oli hästi struktureeritud ja andis vajaliku ülevaate sellest, mis seisus kandidaatidega ollakse, ent sellele lisandus alati infovahetus ka meilitsi või Teamsi vahendusel. Kui aga suvel valmis personalilahenduse HRM4Baltics värbamismoodul, ei kõhelnud BCS Itera tiim pilootkliendi rolli võtmisel hetkegi ning kogu meie värbamine kolis HRM4Balticsi lahendusse.

Nagu ikka, oli esialgu uus lahendus võõras ja me ei hakka salgama, et Excel seikles meiega värbamismooduli kasutuselevõtu esimeses etapis võidukalt kaasa. BCS Itera värbamisprotsess on aastate jooksul välja kujunenud selliselt, et esmase valiku läbinud kandidaatidega tehakse pooletunnine Teamsi vestlus, seejärel saavad edukamad teha ühe väikese kodutöö ja viimaseks vooruks kutsume parimad oma kontorisse tiimiga kohtuma. Moodul sundis meid protsessi üle vaatama ja detailsemalt kirjeldama, et oleks selge, kes millise etapi eest vastutab ja millised on oodatavad tulemused.

Kuna praegu on tööturul päris aktiivne liikumine, siis tuleb suure hulga kandidaatide haldamiseks moodulis kasuks võimalus vaadata inimese CV-d eelvaatena ja kiire esmavaliku tegemise võimalus „Sobib / Ei sobi“ vormis. Kui temast saab meie uus tiimiliige, saame mugavalt tema värbamiskaardist luua töötajakaardi ja selle võrra andmete topeltsisestamist jälle vältida.

Üheks suureks plussiks meie jaoks on kindlasti värbamismooduli intervjuuküsimustikud. Kuna BCS Iteras kasutavad kõik töötajad Business Centrali, sealhulgas HRM4Balticsi iseteenindusportaali, saavad nüüd värbamisvestlusel osalejad teha intervjueerimise käigus märkmeid ja juht vaatab need hiljem üle. Lisaks sellele saab inimesi hinnata eri kriteeriumite alusel viiepalliskaalal, mis teeb otsustamise lihtsamaks, kui sõelale peaks jääma mitu väga tugevat kandidaati.

BCS Iterale on väga tähtis, et meile tööle kandideeriva inimese jaoks jääks kogu protsessist meeldiv ja hea kogemus. See eeldab, et olenemata lõpptulemusest peab tal olema info selle kohta, mis seisus tema kandidatuur parasjagu on, ja kui mingis etapis jõuab temani äraütlev vastus, siis oleks lisatud ka selgitus, miks sel korral nii otsustati. Praegune värbamismoodul võimaldabki seda kõike.

ERP

Teenusettevõtted investeerivad ERP-süsteemidesse

Eelmine uudis

järgmine uudis

Määratlemata

Ilmunud on uus Äri-IT Sügis 2024. Kajastatud on kogemuslood ja räägivad eksperdid!

VÕTA ÜHENDUST