Uudisvoog:

Tagasi

Teenusettevõtted investeerivad ERP-süsteemidesse

Allikas: Äri-IT Kevad 2024

Autor: Ralf-Stiven Viru, BCS Itera projektijuht

 

Pilve kolimine ja erilahendused vastavalt ärivajadustele.

 

Teenusettevõtted investeerivad ERP-süsteemidesse

Nutikamad teenusettevõtted teavad oma kogemustest juba hästi, kui palju segadust tekitavad eraldiseisvad süsteemid ja andmebaasid, rääkimata topelttööst, vigadest ja viivitustest otsuste tegemisel. Majandustarkvara koondab kõik tükid üheks tervikuks.

15 aastat tagasi said ERP-süsteeme kasutada ainult suurettevõtted, aga nüüdseks on asi muutunud ning kõrgtehnoloogilised tööriistad on jõudnud ka väikeste ja keskmise suurusega ettevõteteni.

Võimekas ERP tagab täieliku ülevaate finantsseisust ja tegevusest reaalajas, võimaldab paremini prognoosida trende ja teha informeeritud otsuseid. Finantsjuhid, kes on pidanud navigeerima mitmesugustes eraldiseisvates süsteemides ja andmebaasides, leiavad ERP-süsteemidest märkimisväärset kergendust. Tänu integreeritud lähenemisele on finantsaruandlus siis palju kiirem ja täpsem.

 

Suund pilve poole

Üha enam ettevõtteid on võtnud suuna pilvepõhiste ERP-süsteemide 15 poole. Ja selleks on mitu kaalukat põhjust:

  1. Kulude vähendamine. Alginvesteering on oluliselt väiksem võrreldes lokaalsete süsteemidega ning jooksvad kulud on samuti soodsamad, sest pole vaja kulutada raha riistvara hooldusele ja IT-personalile.
  2. Pilve-ERP-süsteemid on automaatselt uuendatud ja hooldatud. See tagab, et ettevõtted kasutavad alati kõige ajakohasemat tarkvara, ilma et peaksid muretsema uuenduste rakendamise või süsteemide hoolduse pärast. See vähendab IT-osakonna koormust ja võimaldab neil keskenduda ärieesmärkidele.
  3. Uued tehnoloogiad, nagu tehisintellekt ja masinõpe, on pilvepõhiste ERP-süsteemide standardvarustuses. Microsofti Copilot annab igale töötajale lihtsad tööriistad, et kõik saaks kiiremalt ja efektiivsemalt tehtud.
  4. Turvalisus on pilvepõhistes süsteemides üldjuhul kõrgemal tasemel kui lokaalsetes lahendustes. Seda tänu pidevatele uuendustele ja spetsiaalsetele turvameetmetele, mis jälgivad süsteemi turvalisust ööpäevaringselt.
  5. Erilahendused valmivad operatiivselt ja on odavamad – ettevõtted saavad kiiremini reageerida turu muutustele ja võtta kasutusele uut funktsionaalsust.

 

Erilahendused

Erilahendused (horisontaalid) pakuvad tihti ettevõtetele enim huvi ja kõneainet. Pangandus, rent, ehitus, hooldus, projektid, kinnisvarahaldus jne – igas valdkonnas on oma spetsiifilised ärivajadused ja nn karbilahendused neile ei sobi. Tänapäevased tööriistad annavad võimaluse ka valdkonnaspetsiifilised ja keerukad protsessid automatiseerida, mis omakorda võib tähendada suuremaid käibenumbreid ja vähem peavalu juhtidele. Siin on mõned konkreetsed näited, mida BCS Itera oma klientidele on juurutanud.

  • Objektide hooldus. Koristusettevõte kasutab ERP erilahendust, mis haldab tõhusalt koristusteenuseid eri objektidel, optimeerides meeskondade töögraafikuid ja jälgides tarvikute kulu. Näiteks ärikeskuse igapäevase koristuse puhul aitab süsteem tööaegade ja ressursside paremal planeerimisel, töötaja saab mugavalt mobiilirakendusest infole ligi ning süsteem oskab anda ka soovitusi, arvestades ajalugu.
  • Kinnisvara rentimine.Kinnisvarahaldusettevõte kasutab süsteemi, et automaatselt uuendada rendimaksete staatust ja anda halduritele teada, et läheneb lepingute uuendamise tähtaeg (nt hoides ülevaadet ja kontrolli suure elamukompleksi üürnike maksegraafikute üle).
  • Projektijuhtimine.Ehitusettevõte rakendab erilahendust, et koordineerida materjalide tarneid, omada ülevaadet tööjõu hetkeolukorrast ja hallata eelarvet reaalajas suure etapilise arendusprojekti puhul, tagades selle õigeaegse lõpule viimise eelarve piirides.

 

Pilvepõhise ERP-süsteemi kasutuselevõtt nõuab küll aega ja raha, aga see on kriitilise tähtsusega samm, et püsida konkurentsis ja tagada äri jätkusuutlik areng. Varajane üleminek pilve võimaldab ettevõtetel kiiremini kasutusele võtta uusi tehnoloogiaid, parandada äriprotsesse, suurendada andmete turvalisust ja vähendada IT-kulusid. Tasub kaaluda!

CRM

CRM-lahendus kaitseb kriitilisel hetkel sinu äri! Kuidas?

Eelmine uudis

järgmine uudis

HRM

Miks on äri kasvamisel struktureeritud värbamine esmatähtis ehk kuidas võõrutada end Excelist

VÕTA ÜHENDUST