Uudisvoog:

Tagasi

Töötingimuste ajutine kergendamine HRM4Balticsi lahenduses

Allikas: Äri-IT Sügis 2024

 

15. mail jõustus seadusemuudatus, mis võimaldab pikaajalisel töövõimetuslehel viibival isikul jätkata töötamist osalise koormusega või kergemaid tööülesandeid täites.

 

Töötingimuste ajutine kergendamine HRM4Balticsi lahenduses

Töötingimuste ajutise kergendamise perioodil maksab Tervisekassa töötajale palgavahe hüvitist, et töötaja sel perioodil sissetulekus ei kaotaks.

 

Uued puudumise liigid

Seoses nimetatud muudatusega tegime vastavad täiendused ka HRM4Balticsi tootesse. Klientidel, kellel on HRM4Balticsi tootest peal vähemalt maikuu versioon, on need täiendused rakendunud automaatselt.

H_KERGTÖÖ – uus puudumise liik, mida kasutatakse pikaajalise töövõimetuse korral (alates 61. päevast) juhul, kui tööandjal on töötajale pakkuda kergemat tööd. Antud puudumise liik ei vähenda töötaja tööaega, seega kõne all oleva puudumise liigi registreerimisel saab töötaja töötamist jätkata.

H_KERGRASE – muudetud puudumise liik (senini H_KERGEM), mida kasutatakse raseda üleviimisel kergemale tööle juhul, kui tööandjal on töötajale pakkuda kergemat tööd. Antud puudumise liik ei vähenda töötaja tööaega, seega puudumise liigi registreerimisel saab töötaja töötamist jätkata.

H_KERG_EI – uus puudumise liik, mida kasutatakse raseda puhul siis, kui tööandjal ei ole töötajale kergemat tööd pakkuda. Antud puudumise liik vähendab tööaega ning seda kasutatakse juhul, kui töötaja jääb töövõimetuslehele ning ei jätka raseduse ajal töötamist.

 

Täienenud töövõimetuslehe kaart ja liides

Seoses X-tee päringu muudatustega viisime sisse uuendused ka HRM4Balticsi Tervisekassa liidesesse ja töövõimetuslehtede lahendusse. Töövõimetuslehe kaardile on lisatud kergema töö teemablokk koos järgnevate väljadega:

  1. kergema töö tingimused: väljale kuvatakse Tervisekassalt tulev info kergema töö tingimuste kohta;
  2. töötamise täpsustus – valib tööandja;
  3. kergem töö alates – täidab tööandja;
  4. kergem töö kuni – täidab tööandja;
  5. tasu kergemal tööl – täidab tööandja;
  6. tööst vabastamise aeg – täidab tööandja.

 

Pilt 1. Töövõimetusleht (HRM4Baltics).

Pilt 1. Töövõimetusleht (HRM4Baltics).

Puudumise põhjuse tähis muudetavaks

Kuna raseda kergemale tööle üleviimise info saadetakse Tervisekassast alati ühe liigiga, muutsime tootes puudumise põhjuse tähise muudetavaks. See võimaldab tööandjal valida raseda kergemale tööle üleviimise puhul ise õige puudumise põhjuse vastavalt sellele, kas tööandjal on kergemat tööd pakkuda (töötaja jätkab töötamist, kasutatakse puudumist, mis ei vähenda tööaega) või tööandjal ei ole võimalust pakkuda kergemat tööd (töötaja jääb töövõimetuslehele, kasutatakse puudumist, mis vähendab tööaega).

 

Loe töötingimuste ajutisest kergendamisest lähemalt: https://www.tervisekassa.ee/inimesele/huvitised/tootingimuste-ajutine-kergendamine.

 

ERP

Business Centrali majandustarkvara uusima versiooni täiendused

Eelmine uudis

VÕTA ÜHENDUST